Omgeving

Te voet kunt u het volgende bereiken:

Binnen 5 minuten:

 • – supermarkt en cafetaria’s
 • – haltes streekbussen
Praia da Rocha

Praia da Rocha

Binnen 10 minuten:

 • – Praia da Rocha

In Praia da Rocha vindt u alles wat Portugal te bieden heeft. U vindt hier zon, zee, strand, cultuur en als u wilt heel veel actie! Aan de boulevard vind u vele winkeltjes, bar, restaurants, terrasjes en discotheken. Allen gelegen in en rond het centrum van Praia da Rocha. Het centrum ligt vlakbij het schitterende brede zandstrand. Ook zijn er voldoende uitgaansgelegenheden zoals bars/dancings en een aantal discotheken. Waar u ook komt, overal vindt u de briljante sporen van de vroegere Moorse overheersing, zowel in de architectuur als in de muziek. Maar met de eigen Fado, hét levenslied van Portugal, proeft u de unieke sfeer pas echt!
 • – het brede zandstrand Praia da Rocha
 • – de boulevard van Praia da Rocha
 • – de jachthaven
 • – diverse restaurants
 • – visserij museum


Portimão

Portimão

Binnen 15 minuten:

 • – Portimão centrum
 • – hypermercado Continente en bijbehorend klein shopping centrum
 • – de haven van Portimão

Natuurlijk kunt u bij de receptie ook een taxi bestellen die u voor zeer weinig geld naar uw plaats van bestemming brengt.

Met de auto kunt u o.a. de volgende plaatsen bezoeken:

Binnen 10 minuten:

Het ruim opgezette, half overdekte winkelcentrum: Aquashopping in Portimao.


Monchique

Monchique

Binnen 20 minuten:

Monchique en Serra de Monchique (binnen 20 minuten vanaf Portimão)

Het marktplaatsje Monchique is vooral bekend vanwege zijn ligging op 458 m hoogte en het bijzondere uitzicht. Op het hoogste deel van de berg bevinden zich picknick tafels en banken om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van het prachtige uitzicht. De inwoners van Monchique vullen op dezelfde plek hun flessen met water uit de eeuwige bron met helder water uit de bergen. Ook zeker de moeite waard om ’s avonds, in het donker het prachtige schouwspel van de sterren te bekijken; er is namelijk geen straatverlichting. Het hoogste punt van de berg van Monchique bereikt u met de auto binnen een half uur vanuit Portimão.

Nog meer natuurschoon treft u aan in het mooie gebergte van de Serra de Monchique. Deze vulkanische bergketen beschermt de Algarve tegen weersinvloeden uit het noorden. U kunt hier mooie wandelingen maken en genieten van de vegetatie die nergens anders in de Algarve zo rijk is. Ook leuk om te bekijken is Caldas de Monchique. In dit plaatsje, waar vroeger thermale baden waren, heerst een heerlijke rustige sfeer.


Silves

Silves

Silves

Lang geleden was Silves de hoofdstad van de Algarve en kon het zich meten met de weelderige steden in Andalusië. Hoewel 200 jaar geleden de stad door een aardbeving voor een groot deel verwoest is, zijn de stadsmuren en kathedraal overeind gebleven. Het stadje heeft zijn charme en uitstraling zeker behouden. Op het terras voor het kasteel wordt in de zomer op zondagmiddag Braziliaanse muziek gespeeld. Het bezoeken van het Middeleeuwse festival in augustus is zeker de moeite waard.

Winkelcentra

Als u van winkelen houdt moet u beslist het winkelcentrum ‘Aquashopping’ in Portimao bezoeken. Op de begane grond treft u Jumbo aan, een hypermarkt waar u tal van Portugese lekkernijen, verse vis, fruit, vlees enz. kunt kopen, maar ook elektrische apparatuur.

Wilt u iets verder rijden, vindt u een ander winkelcentrum ‘AlgarveShopping’, namelijk in Guia. Hier vindt u een uitgebreid assortiment aan kledingzaken, o.a Zara en Cortefiel. Op de begane grond treft u Continente aan, een hypermarkt waar u ook tal van Portugese lekkernijen, verse vis, fruit, vlees enz. kunt kopen. Ook voor een avondje bowlen of een film (niet nagesynchroniseerd) kunt u hier terecht. Algarveshopping ligt aan de EN 125 richting Faro, afslag Guia.


Cabo São Vicente

Cabo São Vicente

Binnen 45 minuten:

Cabo São Vicente (Sagres)

Met de auto bereikt u Cabo São Vicente (Sagres) binnen 45 minuten. Dit is een kaap in het uiterste zuidwesten van Europa. In de Middeleeuwen dacht men dat deze winderige kaap het einde van de wereld was. Ook nu kunt u dit gevoel nog krijgen als u de kaap bezoekt. De hoge kliffen aan de Atlantische Oceaan vormen een machtig schouwspel. Houdt u van fauna en flora dan moet u deze plek zeker bezoeken. Het klimaat, de rotsachtige onderlaag en de afgelegen ligging zorgen voor een bijzondere begroeiing. Zeker in de periode van februari tot en met mei vindt u hier een kleurig en geurig tafereel.

Appartementenalgarve.com

Rua Oceano Indico 4, 8500-823 Portimão
Algarve – Portugal
info@appartementenalgarve.com